"De Boetserie"
Westdijk 18 1463 PA Noord Beemster
telefoon: 0299 - 69 04 28

Mobiel:
06 12818830
 
 
Startpagina
Gastvrouw
Keramiek
Gevelstenen
Workshops
Cursussen
Kinderfeestjes
Fotoboek
Eigen werk
Route
Contact
 
 
Gevelstenen,
een nieuwe loot aan de stam

Enthousiast zoals Evalien is, heeft ze haar eigen verhaal bij het maken van de gevelstenen geschreven.

Ik vond het leuk om eens iets te gaan maken met een andere kleisoort. Klei voor een gevelsteen is veel grover om mee te werken, maar toch kan er mooi mee geboetseerd worden.
Om deze techniek te kunnen gaan uitoefenen had ik evenwel een oven nodig. Het is een hele grote geworden, waarin heel wat gevelstenen kunnen worden gebakken, dus ook geschikt voor het geven van cursussen

De papegaai was de eerste gevelsteen, die ik maakte. Deze was bestemd voor de trouwdag van zoon Bas met zijn Paulien op 21 mei 2005. Maar ook voor het kantoor van mijn echtgenoot Nico kwam natuurlijk een gevelsteen.

Natuurlijk wilde ik er ook een voor mijn eigen boetserie. Nico stelde voor om daarvoor Grietje en Andries te nemen, het leuke mannetje en vrouwtje, dat ik ook al als poppenstel heb gemaakt. Nico vond het prachtig geworden en heeft het meteen aan de muur van de Boetserie bevestigd.

Familieleden en hun aanhang waren proefkonijnen!
Marissa Geluk kreeg van haar vriend Sander Timmer een Boetserie-cadeaubon om een eigen gevelsteen te boetseren. Indachtig haar achternaam kwamen er klavertjes vier op en een hoefijzer; voor Sander, die ook nog eens timmerman van beroep is, kwam er natuurlijk timmergereedschap op. Deze gevelsteen is heel goed geslaagd.

Schoondochter Diana kreeg voor haar verjaardag ook een kadobon voor de cursus gevelsteen boetseren. Zij is gek op schildpadden en m'n zoon Jip op Volkswagens, ook al vanwege zijn eigen garage: Jip Automobielen. Een schildpad en een bus kwamen daarom natuurlijk op hun eigen gevelsteen.

Ook deze is echt prachtig geworden.

Schoonzus Tiny de Lange wilde haar man Jan verrassen. Op haar gevelsteen moest natuurlijk een dikbil koe. Het bleek best moeilijk om te boetseren, maar oefening baart kunst. Ook dat lukte mirakels goed. 
"Finishing touch"
Het schilderwerk maakt het boetseerwerk "af", zodat het buiten aan de gevel van een huis kan worden bevestigd.
Beste mensen, als u dit leest en u krijgt ook zin om een gevelsteen te boetseren voor aan de gevel van uw huis of bedrijf, in de tuin, aan de schutting of veranda, dan hoor ik dat graag. Het is goed te doen voor iedereen en er zijn ongeveer zeven lessen mee gemoeid.